Deskundige en professionele slachtofferacteurs / LOTUS

Een Lotus is een slachtofferacteur. Onze lotussen kunnen worden ingezet bij training, opleiding, oefening en examen van hulpverlenende professionals, van artsen tot ambulance, defensie en politie, maar ook getrainde leken zoals EHBO en BHV.

Home

GTG gaat voor veilig!

Het werk van een lotus kenmerkt zich door fysiek contact. Veel van onze oefenpartners kunnen uitstekend hun grenzen aangeven, maar bij kwetsbare oefenpartners zoals bij kinderen en mensen met een verstandelijke beperking hangt dit ook van de Lotus af. In de vergadering is daarom gesproken over een gedragscode die vervolgens door alle leden is ondertekend. De gedragscode sluit aan bij het landelijke initiatief In Veilige Handen.

Voor opdrachtgevers

In de toekomst zullen al onze leden ook een VOG aanvragen. Voor u een extra zekerheid die de betrouwbaarheid van onze lotussen garandeert. Maar u kunt zelf ook helpen. Maak bijvoorbeeld duidelijke afspraken voorafgaand aan het oefenen. Besteed aandacht aan 'no play' en geef daarbij voorbeelden van de grenzen voor zowel het slachtoffer als de hulpverlener. Ga daarbij ook eens in op fysiek contact in plaats van alleen de fysieke veiligheid van een eerste hulp handeling. Tot slot, evalueer een oefening altijd. Vraag zowel aan uw lotus als aan de hulpverleners hoe zij het oefenen hebben ervaren. Maak melding als er grenzen zijn overschreden door uw cursisten of de lotus en roep anderen op dat ook te doen.


 

GTG gaat voor veilig!