Deskundige en professionele slachtofferacteurs / LOTUS

Een Lotus is een slachtofferacteur. Onze lotussen kunnen worden ingezet bij training, opleiding, oefening en examen van hulpverlenende professionals, van artsen tot ambulance, defensie en politie, maar ook getrainde leken zoals EHBO en BHV.

Home

Slachtoffer 2.0: wat er niet in jouw koffer zit

Het werk van een lotus begint met creativiteit. Die creativiteit gaat ook door nadat de slachtofferacteur zijn felbegeerde diploma heeft gehaald. In dit artikel laten we vijf hulpmiddelen zien die je niet direct zou verwachten, inclusief de prachtige wonden die daarmee worden gemaakt. Let op, ben je nog in opleiding voor het diploma LOTUS, dan zijn dit (nog) niet de technieken waar je mee hoort te werken, het hoort bij de gevorderde handelingen.

Siliconen

Niet persé omdat je voor plastisch chirurg speelt, maar omdat een wond met twee componenten siliconen onverwoestbaar is. Zelfs een EHBO-examen overleef je, terwijl de hulpverleners het verband echt op de wond aanleggen. Wij gebruiken Formgel van FormX. Het kost wat, maar je doet er (als je het op de juiste manier gebruikt) een tijd mee.

Kogellagervet

Kogellagervet kan in een diepe wond waar ook vetweefsel onder de huid zit een prachtig effect geven. Gebruik het langs de randen van de wond en combineer het met verschillende tinten bloed om een verstevigd diepte-effect te krijgen. 

Spekkies

Is de wond nóg dieper, dan zijn spekkies een mooie manier om het effect van diepgelegen weefsel te simuleren. Je kunt ze vastplakken in de wond, maar ook plukkig uitwerken. Daarnaast houden ze het vocht goed vast, waardoor de spekkies inkleuren met bloed goed lukt. Watten lenen zich daar minder goed voor omdat die snel uitdrogen

Waxinelichthouder

En dus niet om naar de gouden koets te gooien. We bedoelen dan ook eigenlijk die zilveren dingetjes. Je kunt er prachtig en veilig een metalen object in de wond mee simuleren. Dan komt dus het dilemma voor de hulpverlener: er uit halen of niet?

Meer weten hoe je dit soort zaken gebruikt? Misschien is het dan wat voor jou om lotus te worden. Kijk hier voor de mogelijkheden.

 


 

Slachtoffer 2.0: wat er niet in jouw koffer zit