user_mobilelogo

De cursus Lotusspecialist is bedoeld voor de ervaren slachtofferacteur die zich verder wil bekwamen. In deze cursus leer je te acteren binnen de hulpverleningsstructuur van Defensie of andere professionele hulpverleningsdiensten die met traumaletsels te maken hebben. De letsels zijn daardoor wat groter van aard (trauma) en in je acteerwerk reageer je op de aangeboden therapie zoals medicatie.


Voor wie is de cursus Lotusspecialist?


Je bent een ervaren lotus. Grimeren gaat je inmiddels gemakkelijk af en je hebt voldoende ervaring om naar de hulpverlener goed tegenspel te kunnen geven.
Daarom ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en meer verdieping in het werk als slachtofferacteur.


Wat leer je in de cursus Lotusspecialist?


Aan het einde van deze cursus kun je
• Benoemen welke plaats het ABCDE protocol heeft in je rol als Lotus
• Een uitgeschreven casus met een traumaletsel interpreteren, grimeren en acteren
• Zelfstandig een casus schrijven bestaande uit drie surveys met veranderende waarden
• Blijk geven van het effect van medicatie en andere therapie-vormen en dit tot uiting kunnen brengen in je spel.
• Het gebruikte jargon (met betrekking tot anatomie, fysiologie en medicatie) begrijpen en verwerken in je spel
• Samenwerken met andere lotussen in een multi-trauma-casus


Praktische informatie over de Lotusspecialist


De cursus wordt één of twee keer per jaar gegeven door Lotuskring GTG. 10 Bijeenkomsten van een hele dag of meerdere bijeenkomsten van een dagdeel, gevolgd door een examen. Het examen bestaat uit drie delen, namelijk een praktijkdeel waarin je acteert en grimeert aan de hand van een verstrekte casus, een onderdeel waar je zelf een casus moet schrijven en een theorietoets/ examen.
De cursus wordt gegeven in Baarn en is toegankelijk voor gediplomeerde lotussen die lid zijn van een lotuskring. Dit hoeft nier persé Lotuskring GTG te zijn. Al is iedereen natuurlijk welkom om lid te worden. De kosten van de cursus bedragen € 700,00 en dient men voorafgaand aan de cursus te voldoen.


Inschrijven voor de cursus Lotusspecialist 


Heb je interesse in de opleiding Traumatologie? Zodra wij genoeg gegadigden hebben zullen wij weer een nieuwe opleiding gaan starten. Je kunt je hier Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze instructeur neemt dan z.s.m. contact met je op.